Film: Eigen Volk (2011)

De documentaire Eigen Volk (2011, VPRO/Dieptescherpte) is een persoonlijke film waarin ik het verhaal van mijn Vlaams-Afrikaanse familie vertel.

De film “Eigen Volk” ging in premiere bij theater MC maar werd tijdens het Nederlands Film Festival vertoond. Daar werd de film ook geselecteerd voor twee secties van de Gouden Kalveren: de lange documentaire en de prijs van de stad Utrecht.

Verhaal: In de jaren ‘70 waren we idealistisch, multicultureel en kosmopolitisch, maar drie decennia later stemt de helft van mijn familie op het extreem rechtse Vlaams Belang.
Een muzikale documentaire met een voice-over in zang en ’spoken word’ van mijn hand.

Regisseur: Neske Beks / Producent: Jos de Putter, Wink de Putter, Jos Khoeblal / Scenario: Neske Beks, Tessa Boerman / Camera: Claire Pijman, Erik van Empel / Set Geluid: Marjo Postma, Mark Wessner / Geluid Nabewerking & Sound Design: Jeroen Goeijers / Editor: JP Luijsterburg / Muziek: Neske Beks, Wessel Coppes / Productiebedrijf & Sales: Dieptescherpte / TV company: VPRO

Als u de film niet kunt bekijken via deze website kunt u ook kijken via Holland Doc Uitzending Gemist.

En op de volgende websites kun je meer informatie vinden, zoals interviews met Neske:

Trailer:

2 Responses to Film: Eigen Volk (2011)

  1. gerhard says:

    Leuk je gesproken te hebben, laat even iets horen !

  2. Fantastische docu waar ik echt even van mijn stuk van ben. De liedjes zijn ook precies goed en zo mooi gemaakt in de ritme van de film. Aan het eind blijven er ook nog die vragen die ik je tijdens de opnames zo graag had horen stellen maar het is zo als het is. Je bent met recht een hele goede verhalenverteller ‘Petje af’. Ik hoop je ook weer eens te mogen ontmoeten. Kus Sheila

Geef een reactie